A Gasztrostúdiót kezdõlapomnak! | Felveszem kedvencnek!

 
 
Hirdetés

Ehető virágok - Halmos Monika rovata
 
Egy Virágkörüli utazás-ra invitálnám meg Önöket!

„Vajon tud-e tízmillió ember úgy enni, ahogy a természet rendje megköveteli? Az embereket enni kell megtanítani. Minden évszakban, sőt, minden hónapban egyék az emberek, ami a világkalendárium szerint a legegészségesebb. Nyomban jobban lesznek az emberek.”
Krúdy Gyula

Kedvenc témám, amellyel már régóta megszállottként foglalkozom: az ehető virágok különleges világa. Sokaknak talán ismerősnek is tűnnek: a bodza, az akác, az egyik legsokoldalúbban felhasználható virág, a rózsa, vagy pedig a Gödöllőn oly ismert ibolya, amely köztudott, hogy Sissi kedvence volt. A kertünk teli van ehető virágokkal tavasszal, egész salátabár nyílik: pitypang, százszorszép, pásztortáska, boglárka, a dekoratív árvácska fajok, a lóhere-félék nem csak a teheneknek. Aztán a kertben a borágó, a sásliliom, amelynek bimbója igazi csemege, egy napig virágzik csak, és a keleti konyha varázsát idézi. A sáfránypótló, vidéki színező, a körömvirág, a mályvafélék, a dáliák és krizanténok... és még hosszasan sorolhatnám. A konyhában a szakácsok közt legismertebb a sarkantyúka, az enyhén bors-ízű, igénytelen kis növény, és a tökvirág, amelyet a déli konyhák használnak előszeretettel... de miért is nem nyer nagyobb teret az ehető virágok alkalmazása?
Egyszerű: mert a szakácsok nem botanikusok, nem ismerik a virágokat. Vannak azért erre is példák az országban több helyen, megfontolásra érdemes a gondolat: kínáljunk ehető virágokat.

Miért?
Egyedi, érdekes újdonság, választékbővítés
Különleges figyelmesség a vendégeknek
Minőségi többlet - marketingérték

Amit ehhez tudok ajánlani:
Virágkóstoló rendezvényekre, áprilistól októberig
Ehető virágos kertek létesítése, egynyári és évelő virágok
Ehető virágokkal beültetett ládák, tálak a teraszra, dekorációként és ahonnan lehet szüretelni is
Ismeretterjesztő előadások, bemutatók az ehető virágok birodalmából
Szakembereknek kiscsoportos továbbképzés az ehető virágok termesztéséről, beszerzéséről, tárolásról, tartósításról, a felhasználási lehetőségekről, élelmiszerbiztonságról
Varázslatos virágízek c. fotókkal gazdagon illusztrált szakácskönyv, amely bemutatja a honi ehető virágok nagy részét és felhasználási lehetőségek alapjait. Megrendelhető: www.ehetovirag.huHa felkeltette érdeklődésüket, látogassanak el honlapomra, s olvassanak bele ízes gasztrolíráimba is. Remélem, hamarosan találkozunk!

Halmos Monika

www.ehetovirag.hu
www.ehetovirag.lap.hu
www.halmosmonika.hu

Ehető virág


Szponzorált ajánlatok
 

Add a Startlaphoz


Hirdetések 
 
Honlapkészítés


Copyright Varga Media és Marketing Iroda 2003-2012