Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › A Vezúv lett 2016. fagyija

A Vezúv lett 2016. fagyija

Nagy eseménynek lehettek tanúi a szegediek, ugyanis az idei Év fagylaltja verseny,az év fagyija tizenkilencedik alkalommal a Napfény városában, Szegeden került megrendezésre, a sokak örömére újra megnyílt, Virág cukrászdában. 85 fagylalt indult a dobogós helyért. A kötelező alapanyag idén a meggy volt.

Megosztás Nyomtatás

A szakmai zsűriben az ország legjobb mestercukrászai voltak az ítészek, míg a Közönség zsűri tagjai között olyan ismert nevek szerepeltek, mint Liptai Klaudia, műsorvezető, cukrász, Ördög Nóra, műsorvezető, a Honeybeast énekese, Tarján Zsófi és -dobosa, Lázár Tibor, dr. Botka László, Szeged polgármestere, Marko Krivokapic a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője, Segal Viktor gasztronómiai tanácsadó, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja és Dr. Munz Károly ügyvéd, gasztronómus és barista.

Feladatuk nem volt egyszerű, mivel 85 féle íz közül kellett kiválasztani a nyertest. Pontozták az ízt, a küllemet, a textúrát és a színt.

Végül az év fagylaltja díjat Hiczkó Henrietta kapta a budapesti Nádor cukrászdából. A tejes alapú, karamellával ízesített étcsokoládés fagylalt meggyöntettel megbolondítva a Vezúv néven írta be magát a cukrászat történelmébe.
A közönségdíjat és Szeged különdíját Csuta Zsoltnak ítélték, aki parmezános-körtés joghurtfagylalttal kápráztatta el a zsűri tagjait.


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu