Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › A Vezúv lett 2016. fagyija

A Vezúv lett 2016. fagyija

Nagy eseménynek lehettek tanúi a szegediek, ugyanis az idei Év fagylaltja verseny,az év fagyija tizenkilencedik alkalommal a Napfény városában, Szegeden került megrendezésre, a sokak örömére újra megnyílt, Virág cukrászdában. 85 fagylalt indult a dobogós helyért. A kötelező alapanyag idén a meggy volt.

Megosztás Nyomtatás

A szakmai zsűriben az ország legjobb mestercukrászai voltak az ítészek, míg a Közönség zsűri tagjai között olyan ismert nevek szerepeltek, mint Liptai Klaudia, műsorvezető, cukrász, Ördög Nóra, műsorvezető, a Honeybeast énekese, Tarján Zsófi és -dobosa, Lázár Tibor, dr. Botka László, Szeged polgármestere, Marko Krivokapic a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője, Segal Viktor gasztronómiai tanácsadó, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja és Dr. Munz Károly ügyvéd, gasztronómus és barista.

Feladatuk nem volt egyszerű, mivel 85 féle íz közül kellett kiválasztani a nyertest. Pontozták az ízt, a küllemet, a textúrát és a színt.

Végül az év fagylaltja díjat Hiczkó Henrietta kapta a budapesti Nádor cukrászdából. A tejes alapú, karamellával ízesített étcsokoládés fagylalt meggyöntettel megbolondítva a Vezúv néven írta be magát a cukrászat történelmébe.
A közönségdíjat és Szeged különdíját Csuta Zsoltnak ítélték, aki parmezános-körtés joghurtfagylalttal kápráztatta el a zsűri tagjait.


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu