Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Bortúra élményvonattal Villányba a vörösbor fővárosába

Bortúra élményvonattal Villányba a vörösbor fővárosába

2010. július 31-én a pécsi Goran Bregovic koncertre Budapestről érkező élményvonat rövid pécsi megálló után tovább szállítja a gasztronómia szerelmeseit Villányba. A vörösbor hazai fővárosában öt híres pincészetben borkóstolók és borvacsorák várják nemcsak a Budapestről érkező, de a Pécsett felszálló vendégeket is.

Megosztás Nyomtatás

Gere Attila Pincészetében a vendégek ,,Gasztronómiai élmények Villányban" program keretében háromfogásos á la carte borvacsorán vehetnek részt a Crocus Gere Bor Hotel exkluzív Mandula Éttermében, valamint további öt bor ízvilágát fedezhetik fel (Olaszrizling 2009, Rosé Cuvée 2009, Athus Cuvée 2007, Syrah 2006, Kopár Cuvée 2006), amihez frissen sült kenyeret kínálnak. Gere Tamás és Zsolt Pincészete többféle borkiválósággal, borkorcsolyával és házi ínyencségekkel várja a villányi borvidékre látogatókat. Günzer Tamás Pincéje „Kemencés borvacsora” keretében hat fajta bor kóstolásával és kemencében sült (pácolt nyúl, csülök és csirke) finomságokkal készül a látogatók fogadásra. A Szende Pince „Sajt és bor” valamint „Házi finomságok és bor” címmel kínál borkóstolást, sajttállal és házi hidegtállal (sonka, kolbász, stifolder, szalonna, disznósajt, tepertő, körözött, sajt, tojás, zöldségek…). Wunderlich Bortrezor és Látványpince „Borkóstoló és pincelátogatás” keretében 2005-ös évjáratú borok kóstolójával várja pincészetében Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot és Viktória Cuveé boraiból bórkóstolásra és pincelátogatásra várja az élményvonat vendégeit. A bortúrákra előzetes bejelentkezés szükséges a pincészeteknél. További információ a villanyiborvidek.hu weboldalon a Programok menüpont alatt.


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu