Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › XVIII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden

XVIII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden

Szeptember első hétvégéjén immár 18. alkalommal ég lázban Dél-alföld lakossága, elsősorban Szeged, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál megrendezése alkalmából. Mára ez az esemény az egyik legnagyobb és legrangosabb gasztronómiai kulturális rendezvénnyé nőtte ki magát, ahová ilyenkor a Szegedi halászlé rajongók az ország számos területéről érkeznek.

Megosztás Nyomtatás

A rendezvény 2014. szeptember 5-én, pénteken, délben kezdődik, a Széchenyi téren a Miss Alpok Adria Nemzetközi Szépségversenyének próbájával, majd szeptember 7-én, vasárnap, 22 órakor fényjátékkal és tűzijátékkal zárul.
Ami a rendezvény helyszínét illeti, a Huszár Mátyás rakpart rekonstrukciójából kifolyólag idén Szeged város szívében, a Széchenyi téren, illetve az újszegedi Partfürdőn kap helyet.

Szeptember 6-án, szombaton 9 órakor Frank Sándor főszervező nyitja meg a halászléfőző versenyt, ahol a résztvevők megküzdhetnek a Halászléfőző Érdemrendért.
A Roosevelt téri halászcsárda 65 mázsa halfiléből fog idén halászlevet főzni az óriásgográcsban, melyből a fesztivál látogatói megkóstolhatják, hogy milyen az igazi Szegedi halászlé.
A rendezvényt kísérő műsor idén is tartogat meglepetéseket és híres hazai fellépőket. Király Viktor és Radics Gigi is élő nagykoncerttel fogja szórakoztatni a nagyérdeműt.

Ebből az alkalomból néhány nappal a fesztivál kezdete előtt Ízek (b)irodalma címmel válogatás látható Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács szakácskönyvgyűjteményéből a Somogyi városi könyvtár első emeletén szeptember 1. és 6. között. Ezzel kapcsolatban játékot szerveznek, ahol a résztvevők, amennyiben helyesen válaszolnak a kiállításhoz kapcsolódó kérdésekre, halászléjegyet nyerhetnek. A válaszok beadási határideje: 2014. szeptember 4. 19 óra.

További információért keresse fel a rendezvény honlapját: www.halfesztival.hu

 


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu