Egy konyha berendezésének megtervezésekor nem mellékes szempont, hogy hova kerüljenek a terítékek, melyeket a háziasszony a leggyakrabban használ.
A kis- és nagytányérok, a bögrék, csészék, poharak és tálkák, illetve azok a tálcák, tepsik, sütõ-, fõzõ- és tálalóedények, amelyek legsûrûbben kellenek minden konyhában.
Az elõbbiek legtöbbször a mosogató feletti szekrény "lakói", utóbbiak pedig általában az alsó szekrényelemek valamelyikében kapnak helyet. A nagy általánosságokon kívül azonban akad számos olyan megoldás, amelyen érdemes elgondolkodni, az új ötletek figyelembevételével gazdaságosabb, kényelmesebb, ergonomikusabb, no és esztétikusabb lehet a helyelosztás.
Akár máris, a meglévõ konyhánkban, de a következõben mindenképp.
A függetlenség és nyitottság jegyében születtek ezek a fiatalos, egymás fölé helyezett polcok. Remek szolgálatot tesznek, mivel szembõl és oldalról egyaránt pakolhatók, és már messzirõl elárulják, mit hol talál meg az ember. (Dada)
Balogh Klára
Fotó: Cocinas y Banos