Hogyan készül a Csirkemájpástétom leveles tésztában?
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk. A tojással, a hagymákkal, a fűszerekkel robotgéppel pépesítjük.
A répákat kockázzuk, belekeverjük a masszába.
Őzgerincformát (kb 33 cm hosszú) kiolajozzuk és belenyújtjuk a levelestésztát. Két végén is legyen az oldalán tészta.
A masszát beleöntjük. A tésztát ráhajtjuk. Két végén összenyomkodjuk.
Betesszük a sütőbe és kb. 120 percig 170-175 fokon sütjük. Ha nagyon sülne a teteje, letakarjuk sütőpapírral.
120 perc után a sütőpapírra kiborítjuk, megkenjük tejföllel és 10 percre visszatesszük, hogy szép színe legyen.
Hagymalekvárral vagy chatney-val kínáljuk.
Megjegyzés:
Nagyon szeretem a leveles tésztát, de hát fő fogásnak csak nem adhatom. Olvastam egy csirkemájpástátomot, gondoltam a kettőt vegyítem. Nagy siker volt:))
Értékeld a receptet:
Magyarné Kiss Ágnes receptje
Húsételek |
főétel | sütőben sütve | ebéd,vacsora, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.