A szalalkálit egy kortynyi vízben megfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyforma részre osztjuk. Egy kb 35X25-ös tepsi alján négy lapot sütünk belőle. A tepsi hátulját kenjük meg zsírral minden tésztalap sütése előtt. Pirulásig sütjük, majd óvatosan deszkára csúsztatjuk őket, hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját habosra kikavarjuk a porcukorral, illetve vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet, majd sűrű krémet főzünk belőle. Hűtjük. A vajat habosra kikavarjuk cukorral, majd a főtt krémhez keverjük.
Három részre osztjuk és megkenjük a tésztalapokat.
A mázhoz felolvasztjuk a csokoládét, hozzákavarjuk az olajat, majd egyenletesen rákenjük a felső tészta tetejére. Másnapig hűtőbe állítjuk. (puhulnia kell)
Megjegyzés:
Kicsit munkás, de megéri!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, karácsony,húsvét, újév,szilveszter, farsang,anyák napja, Valentin-nap,születésnap, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.