Húsmentes ételek, vegetáriánus receptek
         
A Gasztrostúdiót kezdõlapomnak! | Felveszem kedvencnek!
 
 

Vegetáriánus receptek
1  |
A fehér fafüle gombával készülő "Caó" bogyó
1. A 2 db fehér fafüle gombát meleg vízbe helyezzük 10 percig, hogy megpuhuljanak és "kirúgják magukat". 2. Kivesszük a gombákat, majd kisebb darabokra vágjuk fel őket. 3. Wokban vizet forralunk, ahová beletesszük a gombákat, a "cáó" bogyókat, tovább >>>
Citromos csónakok
A citromokat megmossuk, hosszában kettévágjuk. Késsel óvatosan kiszedjük a húsát, a levét közben felfogjuk. Az uborkát, az olajbogyót, a megtisztított újhagymát és a paprikát apró darabokra vágjuk és egy kis tányérban összekavarjuk. A juhtúrót villáv tovább >>>
Fokhagymás tengeri alga
1. A tengeri algát 4-5 órával a használat előtt kivesszük a zacskóból, langyos vízbe tesszük, majd csíkokra vágjuk. 2. Kb. 10 dkg uborkát vékony csíkokra vágunk és hozzáadjuk az algához. 3. 2 gerezd fokhagymát szétroncsolunk, felaprítunk, majd tovább >>>
Gyömbéres szójás padlizsán
Petrezselyemzöld apróra vágva. A padlizsánt ujjnyi vastag darabokra szeleteljük, enyhén sózzuk majd fél órát pihentetjük. Enyhén leöblítjük szeleteket és félretesszük. Keverő tálban a nyersanyagokat összekeverjük a padlizsán szeleteket beletesszük, tovább >>>
Illatos gombás kínai kel
1. A szárított illatos gombát meleg vízbe rakjuk (a víz a gomba mennyiségének a duplája), és hagyjuk néhány percig állni. Ha a gomba normál méretűre duzzadt, felaprítjuk (a szárán esetlegesen kialakult kemény részeket el kell távolítani). Rézsútosan tovább >>>
Juhtúrós kosárkák
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk majd kivajazott muffin formákba helyezzük. (1 megjegyzés: nekem 11 darab lett belőle, de ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor lehet 12 is kijön, 2 megjegyzés: mindegyik kosárka aljára tette tovább >>>
Kínai sült banán
1. Mindenekelőtt megcsináljuk a tésztát, azaz a banán "panírját". Ez abból áll, hogy három evőkanál finomlisztet, két evőkanál keményítőt összekeverünk kevés sütőporral, a tojássárgájával, tíz kanál vízzel, és olajat adunk hozzá. Csomómentes tésztává tovább >>>
Kukoricapelyhes gomba
A gombákat megtisztítjuk és száruk felől egy-egy fogpiszkálót szúrunk beléjük. Egy tálban a szójaszószt a cukorral, a borral és egy kevés borssal elkavarjuk, teszünk hozzá egy kis vizet, majd belerakjuk a gombákat. A gombákat a páclében hagyjuk kb. 1 tovább >>>
Kukoricával töltött tökcsónakok
A kis tököket meghámoztam, félbe vágtam és a belsejüket kivájtam. Egy kevés reszelt sajtot félretettem és a többi hozzávalót összekevertem, fűszereztem és megtöltöttem a tököcskéket majd lefóliáztam és 20-25 percre beraktam a 180 fokos előmelegített tovább >>>
Mozzarellás -paradicsomos gombatál
A megtisztított gombákat megmossuk és leszárítjuk. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk és a gombát megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát és rövid ideig együtt sütjük. tovább >>>
Padlizsán pekingi módra
1. A padlizsánt meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk, slégen. 2. A padlizsánt vékonyan beirdaljuk (bevágjuk) keresztbe az egyik-, illetve hosszában a másik oldalon. 3. A padlizsánt vízbe helyezzük, hogy ne túl sok olajat szívjon magába. 4. A tovább >>>
Sajtos rizsgolyók
A hozzávalókat jól összekeverjük, annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy jól formázható legyen. Kis diónyi golyókat formázunk belőlük, bepanírozzuk és forró olajban kisütjük. A panírozáshoz kell: tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj. Nagyon gyorsan meg tovább >>>
Sült alma üvegkaramellel
1. Az almákat meghámozzuk, majd 2-3 cm "kockákra" vagy darabokra vágjuk. 2. A 2 tojássárgáját felkeverjük, majd belehelyezzük az almákat. Kivesszük egyenként, és keményítőben is meghempergetjük őket. 3. Közepesen forró olajban egy wokban az alm tovább >>>
1  |
Torkos csütörtök
2009. február 26.
Országszerte
Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója
2009. 02. 28. - 03. 01.
Szatmárcseke
Magyar Borok Bálja
2009. Február 28. szombat
Budapest
Hagyományőrző Szlovák Disznótor
2009. március 07.
Csorvás

Add a Startlaphoz


 
Webhosting




Copyright Varga Media és Marketing Iroda 2003-2009