A Gasztrostúdiót kezdõlapomnak! | Felveszem kedvencnek!

 
 
 
Hirdetés

Gasztrorendezvény ajánló
Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója

Szatmárcseke 2009. 02. 28. - 03. 01.

A Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója rendezvénysorozatot 1999 óta rendezik meg minden évben február utolsó hétvégéjén Szatmárcsekén.

A gasztronómiai esemény az Észak-alföldi régió egyik kiemelt programja. A fesztivál központi étele a krumpliból és lisztből készült, olajban kisütött, hagyományosan túróval ízesített étel, de ezenkívül más népi ételt is megkóstolhatnak a településre látogatók.

A fesztivál szombaton libafogó versennyel, libatoll-tépéssel és libafeldolgozással veszi kezdetét. A versenyző csapatok bemutatkozása után termékbemutatók következnek - többek között szatmári szilvából készült szilvalekvár, szilvapálinka és aszalt szilva kóstolás. Mindemellett kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatója, feledésbe merült ételek sütemények, kalácsok kóstolása, receptismertetés, kulturális műsor - citerazenekarok, néptáncosok, énekkarok, ifjúsági színjátszók - várja a vendégeket.

Vasárnap falusi disznóvágáson vehetnek részt az érdeklődők. "Fogópálinka és forralt bor", füle-farka kóstolás, disznótoros reggeli és ebéd szerepel az ínyencségek között.

Részletek


Szponzorált ajánlatok

Add a Startlaphoz


Hirdetések 
 
Honlapkészítés


Copyright Varga Media és Marketing Iroda 2003-2012