Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Kovács Balázs, malaysiai receptje: asi Goreng azaz Falusi Sült Rizs

A következő recept egyik kedvencem. Nasi Goreng Kampung-nak hívják ami annyit tesz Falusi Sült Rizs.

A hozzávalók:

egy kisebb tál rizs
20 dkg csontozott csirke hús
20 dkg sült szardella
só és cukor ízlés szerint

ehhez tartozik egy fűszer keverék amelyet Sambal-nak hívnak. Ennek a hozzávalói:

5 db szárított Chilli (vízbe áztatva)
2 db fokhagyma gerezd
egy kevés rák pástétom melyet fűszerezésre lehet
használni
6 db mogyoróhagyma
fél friss kurkuma
elég olaj a Sambal hirtelen sütéséhez

díszítésre:
néhány szelet uborka
ropogósra sütött mogyoróhagyma

Sambal Elkészítése:

Felmelegítjük az olajat lassú lángon, tegyük bele az
összes összetevőt és süssük ki. majd tálaljuk egy kis
tálban.

A rizs elkészítése és tálalása:
serpenyőbe adjunk egy kevés olajat, tegyük bele a
csirkehúst, kevergetés mellett kezdjük el sütni,
közben hozzáadjuk a főtt rizst, addig süssük míg a
rizs kicsit meg nem pirosodik. Adjuk hozzá a Sambalt, sót és nagyon kevés vizet, lassú tu^zön kicsit kevergetjük. Majd elvesszük a tűzről, hozzáadjuk a sült szardellát és összekeverjük. Tányérra tesszük és a díszítéssel együtt tálaljuk.