Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Rokfortos szűz egészben grillezve

Ezt a fogást az ínyencek figyelmébe ajánlom. Előkészítése nagyon egyszerű, de a grillezésnél már jobban résen kell lennünk.

Fogjunk egy egész szűzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni. Nagyon gyengén klopfoljuk meg, tegyünk bele reszelt rokfort sajtot, de akár a márványsajt is kitűnő. Óvatosan hosszában csukjuk be. Ha jól csináltuk, akkor ismét egy hengerformájú pecsenyét kaptunk. Egy hosszú hústű segítségével fogjuk össze, majd minden oldalról egyenletesen süssük át. Miután a hús viszonylag vastag, ezért nagyon kell ügyelnünk arra, hogy kívülről ne égjen meg, a belseje pedig enyhén rózsaszín maradjon.