Sztárok és cukrászok készülnek
az Ország Születésnapjára
Elkészült a recept az Ország Tortájához Különleges receptet alkotott a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az Ország Születésnapjára, augusztus 20-ára. Az új hungarikum összeállítói és Budai Bernadett kormányszóvivõ mellett számos ismert hazai személyiség Karsai Zita, Csollány Szilveszter, Schobert Norbert, Magony Szilvi, Palcsó Tamás, Lola csatlakozott a Miniszterelnöki Hivatal felhívásához, és süt tortát a nemzeti ünnepre. Elõbbiek elkészítették az Ország Tortájának receptjét, egy különleges, madártejes-sárgabarackos, piskóta alapú süteményt. A madártejnek üzenete, mondanivalója van. Ha az ételek beszélni tudnának, a madártej kedvesen azt suttogná, hogy "gondoskodom Rólad, kényeztetni szeretnélek, mert fontos vagy nekem". Nyilván nem véletlen, hogy gyakran idõseknek, betegeknek, gyerekeknek próbálunk vele örömöt szerezni. foglalta össze Pataki János, az Ipartestület elnöke a recept bemutatásáról szóló sajtótájékoztatón, hogy miért pont a madártejre, erre a torta-összetevõként még sohasem ismert édességre esett a választásuk. A torta elkészítését kipróbálhatják azok a sütésben gyakorlott háziasszonyok, akik augusztus 20-ára egy igazi újdonsággal szeretnék meglepni a családot a recept itt olvasható: Madártej torta. Azoknak sem kell azonban lemondaniuk róla, akik kevésbé szívesen forgolódnak a konyhában: az Ipartestület mintegy 400 tagcukrászdája várja ezzel a tortával betérõ vendégeit augusztus 20-án. A sztárok változatos receptekkel szeretnék meglepni a gyerekeket, bár egyelõre nem mindenki árulta el részletesen, mivel készül. Schobert Norbi cukor- és aszpartammentes tortát készít, amit duci és cukorbeteg gyerekek is ehetnek, míg Magony Szilvi az egészség és jó alak jegyében joghurttortával próbálkozik. Karsai Zita egyelõre a torta alakjában biztos, balettcipõ-formájút szerente készíteni. Palcsó Tamás krémest ígért, míg Csollány Szilveszter, aki bevallottan inkább fõzni tud, mint sütni, sajttortát emlegetett. |