Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Hatalmas siker a Balatoni Hal- és Borünnep

Ötödik alkalommal rendezik meg idén a Balatoni Hal- és Borünnepet, melynek megnyitóját péntek este tartották Balatonfüreden, a Tagore-sétányon. A balatoni borokat és halakat népszerûsítõ rendezvénynek Balatonfüred és Csopak neves pincéi és éttermei is helyet adnak.

A Veszprém megyei közgyûlés elnöke szerint azok a tó parti települések ahol vannak ötletek, van kreativitás és sok újat tudnak kitalálni azok életképesen fejlõdnek, Balatonfüred erre a legjobb példa.

A Balatoni bor és halünnep vendégei Sebeõk János nemrég megjelent Melorapp lemezébõl is kaptak ízelítõt, és természetesen a helyi borok mellett ízletes halételek közül is válogathattak. Sült keszeget, busa fasírtot és halászlevet.

A négy napos rendezvényen a gasztronómia mellett koncertek, folklórmûsorok, könyvvásár,dedikálás is várja az érdeklõdõket. Lévai Anikó „A konyhaablakból” címû kötetét Szõcs Géza költõ mutatta be.

A rendezvény ötletgazdája Kristóf Attila író, újságíró a Magyar Nemzet szerkesztõbizottságának volt elnöke.

„Ez nem politikai rendezvény elsõsorban hanem ez egy ilyen találkozó ahol a konzervatív érzelmû emberek egymással jól érzik magukat.” - nyilatkozta Kristóf Attila, író, újságíró.

Pénteken a Magyar Nemzet estjén a napilap újságírói az aktuális politikai helyzetrõl, a rendõri túlkapásokról beszélgettek a résztvevõkkel.
Forrás: Hirtv.hu