Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Összecsapott a Vacsoracsata és a Hal a tortán

A két délutáni fõzõmûsor, a Hal a tortán és a Vacsoracsata ugyanazon a napon, ugyanabban az órában kezdõdött, nehogy az otthon pakolászó háziasszonyok mindkettõt megnézhessék. Bár nem hinnénk, hogy bárkit is érdekel, hogy fõz Gáspárné Bea, az RTL-közeli médiaszemélyiségek legyõzték Gesztesi Károlyt és Rúzsa Magdit.

A Hal a tortán és a Vacsoracsata egyformán nagy publicitást kapott, kis színesek jelentek meg arról, hogy "óriási" botrány alakult ki, mikor Soma megjegyezte, hogy Gáspárné Bea levese langyos. Bár nem hinné az ember, hogy ennek valaki bedõl, hogy bárkit is érdekel, több évnyi Gyõzike show után, mit és hogyan készít el Bea asszony, az AGB Nielsen mért adatai szerint az RTL-es konyhai show nagyobb nézettséggel debütált a 18-49-es célcsoportban, mint a riválisa: elõbbit az épp tévézõk 36,6 százaléka figyelte, miközben a TV2 20 százalék alatt maradt.

Az RTL jó rajtja részben a brand erõsségének, részben pedig annak köszönhetõ, hogy a Vacsoracsata szerepelt a mûsorújságokban, a Hal a tortán viszont nem - utóbbi mûsor kezdését valószínûleg késõbbre tervezték, de nem akarták megvárni, míg lejáratódik vagy elfárad a formátum. Ez a délutáni sáv különben nem annyira fontos, ennél lényegesebb, hogy fõmûsoridõben ki vitézedik, ugyanis hét-nyolc után már sokkal többen ülnek a készülék elõtt, mint délután fél ötkor.

A lendület aztán megmaradt, mert nyert a Híradó, A széf, a Fókusz és a Barátok közt is, de a Mátrix-ot vélhetõen már mindenki látta korábban , így este kilenc után már a TV2 villogott, az NCIS és a Gyilkos Számok is nyert mûsorsávjában.

Forrás: [origo]