Megnyílt Wang Qiang mester második étterme
Újabb színfolt hazánk ázsiai gasztronómiai palettáján Wang Qiang mester
második étterme, amely a szecsuáni konyhából ad ízelítőt az ellátogatóknak.
Hazánk egyetlen kínai sztárszakácsának ételeit, aki már többek között
szerepelt a Tv Paprikában is, most már mi is megkóstolhatjuk személyesen
is, ha ellátogatunk Budapesten a Telepy utcai éttermébe. Az étterem
nagyon hangulatos és barátságosan berendezett. Nyáron a kerthelységben
is elfogyaszthatjuk ételsorunkat, amely még hangulatosabbá teheti étkezésünket
a barátainkkal. Wang Qiang 13 éve él Magyarországon és missziójának tartja az ötezer éves kínai konyhaművészet hazai elterjesztését. Ennek érdekében nemcsak ritka ételekkel, hanem egyéni- és céges/csapatépítő kínai főzésekkel is próbálja felhívni a figyelmet országának valódi értékeire, együttműködésben a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesülettel, amelynek alapítója és alelnöke is. Wang elmondása alapján az étterem az elmúlt hónapban "próba üzemmódban" üzemelt, és majdnem minden este teltházat produkált. A vendégek 90%-ka kínai volt, ugyanakkor a Mester reméli, hogy hamarosan a magyarok is megbarátkoznak az olyan szecsuáni remekművekkel, mint a "Bobo" csirke, a szecsuáni kolbász, a császári palota tofupuding, a lótuszlevélben párolt sertés, vagy a sörben dinsztelt marha.
|