Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Kávé és Koktél Fesztivál - július 04., 05., 06. (péntek, szombat, vasárnap)

Programok rövid tájékoztatója

Capoeira bemutató:
A capoeira egy brazil harcművészeti játék, melyet a XVI. században a rabszolgák alakítottak ki.
Fürge, trükkös mozdulatok jellemzik; gyakran közel a földhöz, vagy kézen-/fejen állva művelik, mindig zenére.
A legjobb játékosok nem is gingáznak (az ingázó alapmozdulat, ejtsd: dzsinga), mivel állandó mozgásukkal folyamatosan támadnak, védekeznek, és kitérnek. Ha valaki kimutatta fölényét, a két játékos rövid szünetet tart, és az óra járásával ellentétes irányban járnak körbe-körbe, jobb kezüket lazán tartva. Ez nem más, mint a "volta do mundo", vagy más néven a világkörüli út. Két-három udvarias kör megtétele után a játék folytatódik...

Amatőr Darts bajnokság:
A versenyen nem indulhatnak olyan játékosok, akik a Magyar Darts Szövetség által rendezett versenyen már részt vettek.
A darts angol eredetű játék és sport, melynek során apró nyilakkal dobnak egy kör alakú céltábla különböző pontértékű szektoraira. Általában pubokban és kocsmákban játsszák a világ minden részén, de a legnagyobb versenyek és szervezetek az Egyesült Királyságban, az Amerikai Egyesült Államokban, Hollandiában és a skandináv országokban működnek.

Hennafestés:
Mi a henna?
Az élénkzöld, bokorszerű növény (Latin elnevezése: Lawsonia inermis)
Egyiptomból származik, ahol jól viseli a forró, száraz éghajlatot.
A hennát Indiában, Szudánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is termesztik,
de legjobban a trópusi klímát szereti.
A henna az egyik legősibb kozmetikum, hűsítő és gyógyító hatását már kb. 5000 évvel ezelőtt is ismerték.
A fontosabb események mint pl. az esküvő szerves része a henna festés.
Hogyan készül a festés?
A festés teljesen fájdalommentes.
A paszta kb. 1-2mm vastagságban kerül a bőrre, ha a minta elkészült 1 órát kell várakozi a száradásra.
Ha a minta elkészült minimum 6 órát nem érheti víz az érintett bőrfelületet.
A henna festés tartóssága általában 1-3 hét.

A fesztivál idején Workshopok keretében a szakmában dolgozók és a civil emberek is megismerkedhetnek újdonságokkal és fortélyokkal.


A barista versenyek, mixerversenyek keretében mérkőzhetnek meg a kávé és koktél készítés művészei.

A kávé és koktélkészítés nem más, mint művészet, ahol a baristák fényes, tetszetős gépeken zenélő muzsikusok, a mixerek pedig nemcsak lenyűgöző akrobaták de finomérzésű, lágy húrokat pengető, kreatív hagyományőrzők is.

A kávé hatvanas években Olaszországból indult hódító útjára az espresso-kultusz.
Baristának azóta világszerte a technológiát jól ismerő, espresso alapú kávéitalokat készítő szakembert nevezik.
Magyarországon valószínűleg a törökök 150 éves uralma alatt vált ismertté a kávé.

A koktélkészítés művészete öregebb, mint hinnénk, bár a pontos eredete nem ismert még az elnevezésének sem. A legöregebb ma is készített kreációk az 1800-as évekből származnak, olyanok, mint a Mint Julep vagy a Sazerac. Az évszázad végére már elkészül a Martinez, a Manhattan, a Daiquiri vagy az Old Fashioned.
A XX század első felében óriási lendületet kapott a koktélok világa és egyre több, számunkra is ismerős elnevezés jelenik meg az itallapokon.


Póker játszma:
A póker az egyik legnépszerűbb kártyajáték a világon. A lényege, hogy a játékosok a nyílt vagy zárt kártyáikból a legjobbat kihozva elvigyék az asztal közepén lévő kasszát (angolul pot-ot). Ezt a legjobb lap kombinációval tehetik meg, tehát minden játékosnak arra kell törekednie, hogy a saját kezében legyen a legjobb.

Utcai táncok:
4-5 fiatal táncos lép színpadra.
Rögtönzött tánc. Párbeszéd a nézők és a táncolók érzelmi világa között.
Táncmozdulatokkal kifejezve a pillanatnyi hangulatot...

Hangár Party:
Olyan műsor, amit a Fix tévén láthat a közönség. A tehetségek lehetőséget kaptak a megmérettetésre,
és a győztesek a Kávé és Koktél Fesztiválon élőben is bemutatkozhatnak.


Bárhangulat Nyári Károllyal és vendégeivel:
NYÁRI KÁROLY
zongoraművész-énekesAz előadó 1986-tól Hollandiába kapott meghívást, ahol elegáns hotelekben, ,,piano bar"-okban amerikai zongoristák váltótársaiként kezdte pályáját.
Itt lehetősége nyílt találkozni, valamint együtt játszani több világsztárral: Chaka Khannal, Gloria Estefannal, Mariah Careyvel, Phil Colinsszal, Elton Johnnal stb., akik mind szívesen hallgatták játékát.
2002-ben megkapta a kiváló zenei tehetségért járó Lyra-díjat.
2004-ben a kedvező visszhang és a siker teremtette meg a neves előadó számára a lehetőséget, hogy elkészítse második önálló albumát ,,Földi csillagok" címmel, az RTL Zeneklub kiadásában. Az albumon rangos csapat közreműködött: Elek István szaxofon, Fekete-Kovács Kornél trombita, Borlai Gergő dob, Lattmann Béla basszus-gitár, Halász János billenytűs hangszerek és hangszerelés, Oláh Kálmán hangszerelő stb. A duettekben közreműködött: Koós Réka, Töreki Andrea és Tunyogi Orsi.
2005. december 27-én az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében ,,A Nők Gyűrűjében" címmel, fergeteges telt házas karácsonyi koncerttel lepte meg az elit, igényes közönséget. A koncertre duett társak is felkérést kaptak: Szulák Andrea, Zsédenyi Adrienn, Koós Réka, Tunyogi Orsi. Az estet egy 18 fős big - band zenekar kísérte. Sikeres szólókarrierje mellett megalapítja a ,,The Summer Jazz-Trió" nevű zenekarát. A trió számos hazai és európai fesztiválon szerepel kimagasló sikerrel és ér el rangos helyezést. A Four Seasons Gresham Palace Hotel zenei vezetője, ahol az év legnagyobb részében jazz-triójának közreműködésével hallható.

A fesztiválon, minden este mással énekel. Erdőhegyi Brigitta, Fehér Adrienn és Bódy Magdi a vendége.