Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Pörkölt 30-féle módon, és a művészvilág legjava a SzeptEmber Feszten!

Az ország kedvenc ebédje, pörköltparádé, sztárfőzőcske, Talmácsi Motorsportiskola, veterán autók, sakkszimultán Vitray Tamás vezetésével, hogy csak néhány kulcsszót említsünk a szeptember 5-7. között megrendezendő SzepEmber Feszt, és a Heinz Média Grill Verseny eseményeiből.

Szeptember első hétvégéjén ismét megrendezésre kerül a több, mint 80.000 látogatót vonzó SzeptEmber Feszt a pestszentlőrinci Bókay- kertben.
Lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere: pörköltfőzés, sörivás, pálinka-kóstolás, gyermekprogramok, koncertek, PerifériArt, magyar rekordok, és honanyák főzőversenye. Négy színpad garantálja a tartalmas, minden korosztály igényeit kielégítő szórakozást!
Az idén Talmácsi Gábor, és a Talmácsi Motorsportiskola is bemutatkozik, majd elmerenghetünk régi idők kedves emlékein, a bemutatott veterán autók, és motorok segítségével.

Annak ellenére, hogy a pörköltet már dédapáink is kedvelték, kevés ma az a háziasszony, aki valóban ízletesen tudja elkészíteni, úgy, hogy az megfelelő állagú is legyen, így alig akad fiatal, aki igazán szeretné e hazai specialitást. E gondolatmeneten elindulva, és, hogy a pörkölt ismét elnyerje méltó helyét a magyar gasztronómiában, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend védnökségével megelevenedik egy igazi Pörköltparádé, mely során neves hazai vendéglátóhelyek, nemzetközileg is elismert chef-jei mutatják be, valójában hogy is kell ezt elkészíteni. A látogatóknak nincs is más dolguk, mint kóstolni, ízlelni a több mint 30 variációban megfőtt hazai specialitást.

A három napos rendezvény nem múlhat el a vasárnapi sztárfőzőcske, a Heinz Média Grill Verseny nélkül! Az érdeklődők, rajongók megleshetik grillezés közben a hazai zenészeket, színészeket, rádiós, és tv-s személyiségeket; megismerkedhetnek velük, és elkészülhetnek a gyűjteményt gyarapító közös fotók is. Damu Roland, Madár Veronika, Koós Réka, Csomor Csilla, Kinizsi Ottó, Ganxta Zolee, Leo, Horváth Éva, és még sokan mások, tavaly is ringbe szálltak, azonban nem lesz ez másképp az idén sem!
A csapatok délelőtt 10 óra körül mutatkoznak be, majd kezdetét veszi a barátságos megmérettetés: a verseny az elismerésért, és az értékes nyereményekért. 16-kor a Bogrács színpadon pedig, a közönség is megtudja melyik csapat nyerte el a szakmai zsűri tetszését. A dobogós helyezettek mellett, díjazásra kerül az Ízek Bajnoka is, de a legszebben dekorált sátor is elismerést érdemel.

A három nap megkoronázásaként, vasárnap kiderül, hogy mi az ország kedvenc ebédje! A Vidék Íze magazin, júniusban útjára indított játéka során invitálta az olvasókat, hogy szavazzanak: az ő otthonukban mi a szokásos vasárnapi menü! Tyúkhúsleves, gulyásleves, vagy esetleg pörkölt: az eredmény kiderül szeptember 7-én! S nemcsak, hogy kiderül, meg is fő, amit aztán a látogatók közösen fogyaszthatnak el!

Sztár kavalkád, vidám hangulat, nemes italok, ínycsiklandozó illatok, és valódi kikapcsolódás vár arra, aki ellátogat szeptember 5-7. között a pestszentlőrinci Bókay- kertbe!