Kicsinyítés Nagyítás    vissza

"Asztalodon az életed, avagy a jótevés napja"
VI. Etyeki Kezes-lábos - 2008. szeptember 20-21.
Kézműves gasztronómiai fesztivál


Filozófia

A kultúra ott kezdődött, ahol az ember letelepedett és földet kezdett művelni. A kultúra akkor ér véget, amikor az ember elszakad a földtől.

Keressük az élő embert az élő tájban, akinek kell a föld, kell a szép, kell a jó, kell az öröm, és aki óvni is tudja a fontos dolgokat. Aki nem fillérben számolja az időt. Keressük a péket, aki gabonából készíti a kenyeret, keressük a lekvárfőzőt, aki a legjobb gyümölcsöt gyűjti, a sajtkészítőt, aki teljes tejet használ. Keressük az embert, aki a maga két kezével gondozza környezetét.

Gyorsan eszel, gyorsan halsz, keveset élsz. Az élvezhető élethez nem a túlbonyolított, érthetetlen, fárasztó ételek, a feszes luxuséttermeken keresztül vezet az út, hanem a munkájukat élvező, földből alkotó embereken keresztül. Ismerd meg őket, hogy ők is megismerjenek téged. Kóstolj bele munkájukba, a nap fényébe, a föld húsába, a növények erejébe, a méz kéjébe, a borok vérébe, a kenyér testébe, a párlatok tüzébe, a sajt zsírjába, és érezd, hogy Érted van a világ és Te a világért vagy.

A találkozót ezért szerveztük Neked!
A VI. Etyeki Kezes-lábos Fesztiválra újra eljönnek a legjobb kiállítók, akik hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból állítják elő termékeiket. A látogatók kóstolót kapnak a legkülönfélébb sajtokból, mézekből, lekvárokból, sokféle húskészítményt és pékárut ízlelhetnek meg és természetesen kinyitnak az etyeki pincék is. Az etyeki borászok vendégül látják Magyarország legjobb borászai közül azokat, akik dűlőszelektált gazdálkodást (is) folytatnak.
A különleges gasztronómiai élmények mellett igényes kulturális programokról is gondoskodunk. Több színpadon folyamatosan váltják majd egymást a hamisítatlan népzenét játszó muzsikusok.
A gyermekeknek rengeteg szórakozási lehetőséggel kedveskedünk: lesznek népi játékok, versenyek és számos színpadi program. Ismét megrendezzük a Fesztiválnyitó Lábos-felvonulást és a mindig nagy sikerű főzőversenyt.

Mindkét nap 10.00 órától várjuk az ínyenceket, a gyermekes családokat és a kultúrára, zenére, könnyed, igényes szórakozásra vágyó kedves látogatóinkat!

Jó mulatást kívánunk!

A szervezők

http://www.kezes-labos.hu