Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
2008. október 10-12. A Pálinka - és Kolbászfesztiválnak a főváros talán legszebb helyszíne
a Budai Várnegyed Savoya terasza ad otthont. A Magyar Pálinkamarketing
Nonprofit Kft. a hungarikumok igazi értékére szeretné felhívni a figyelmet,
céljuk nemcsak a hagyományőrzés, hanem ezek megismertetése a magyar
és a külföldi látogatókkal. A korábbi fesztiválok alkalmával már megismerkedhettünk a magyarországi eredetvédett pálinkákkal, így például a Békési szilvapálinkával vagy a Kecskeméti barackpálinkával. A kiállítók különös hangsúlyt fektetnek a pálinkák megkülönböztetésére a hasonló szeszesitaloktól, és szívesen látják el vásárlási és fogyasztási tanácsokkal a gasztronómia szerelmeseit. A rendezvény főszervezője arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy napjainkban nagyon sok megtévesztő elnevezéssel találkozhat a fogyasztó. Aki azonban ellátogat erre a háromnapos rendezvényre, megtudhatja, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphat, miként különböztetheti meg az eredeti jó minőségű húskészítményeket. De bizonyára olyanok is lesznek, akiket inkább a kolbászok ízvilága csábít el a rendezvényre, és élnek majd a magyar közmondással: Rövid beszéd, hosszú kolbász az a jó. Helyszín: Budai Várnegyed Savoyai terasz
|