Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
2008. október 10-12.


A Pálinka - és Kolbászfesztiválnak a főváros talán legszebb helyszíne a Budai Várnegyed Savoya terasza ad otthont. A Magyar Pálinkamarketing Nonprofit Kft. a hungarikumok igazi értékére szeretné felhívni a figyelmet, céljuk nemcsak a hagyományőrzés, hanem ezek megismertetése a magyar és a külföldi látogatókkal.
A korábbi pálinkafesztiválokhoz hasonlóan idén is nagy volt az érdeklődés a gyártók között, így várhatóan 20 pálinkafőzde vesz részt, mely több mint kétszerese a tavalyi kiállítók számának..
A fesztivál kiváló alkalom arra, hogy a közönség megismerje a magyar pálinkákat és kolbászokat, azok több évszázados hagyományát, különleges receptjeit. A speciális eljárás, a titkos összetétel teszi egyedivé a hazai termékeket, nem csoda, hogy világszerte a prémium márkák közé sorolják őket.

A korábbi fesztiválok alkalmával már megismerkedhettünk a magyarországi eredetvédett pálinkákkal, így például a Békési szilvapálinkával vagy a Kecskeméti barackpálinkával. A kiállítók különös hangsúlyt fektetnek a pálinkák megkülönböztetésére a hasonló szeszesitaloktól, és szívesen látják el vásárlási és fogyasztási tanácsokkal a gasztronómia szerelmeseit.

A rendezvény főszervezője arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy napjainkban nagyon sok megtévesztő elnevezéssel találkozhat a fogyasztó. Aki azonban ellátogat erre a háromnapos rendezvényre, megtudhatja, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphat, miként különböztetheti meg az eredeti jó minőségű húskészítményeket. De bizonyára olyanok is lesznek, akiket inkább a kolbászok ízvilága csábít el a rendezvényre, és élnek majd a magyar közmondással: Rövid beszéd, hosszú kolbász az a jó.

Helyszín: Budai Várnegyed Savoyai terasz
Időpont: 2008. október 10-12.


A kultúrált és mértékletes alkoholfogyasztás, illetve a különleges ízek elkötelezett híveiként sok szeretettel várunk mindenkit a BudaváriPálinka- és Kolbászfesztiválra!