Hoventa 2008 október 14-17.
Magyarország legnagyobb, legszélesebb kínálatot képviselő vendéglátó-
és szállodaipari szakkiállítása, a Hoventa idén október 14-17. között
várja látogatóit a Budapesti Vásárközpont ,,A" pavilonjában.
A korszerű technológiákat, eszközöket, berendezéseket, a gasztronómiában
nélkülözhetetlen alapanyagokat felvonultató kiállítást idén is számos
szakmai bemutató és előadás kíséri, ezekből kínálunk most ízelítőt.
A Hoventa Fórumon (102/a stand) október 14-én, kedden rendezik meg a
IV. Országos Zöldségszobrász Bajnokságot.
Október 15-én ugyanitt kerül sorra az SCAE (Speciality Coffee Association
of Europe) Magyarországi Tagozatának rendezésében az V. Magyar Barista
Bajnokság, melynek célja ezúttal is az ország legjobb kávépincéreinek
felkutatása, tudásuk összemérése. Az idei verseny győztese is elnyeri
a jogot a világversenyen való szereplésre.
Október 16. a Cukrászok Napja lesz a Hoventa Fórumon. A program az újpesti
Horváth Cukrászda bemutatójával kezdődik, 11 órától Horváth Ferenc „A
hagyomány szerepe a mai cukrászatban” címmel tart bemutatóval egybekötött
előadást. Az érdeklődők megismerkedhetnek a nemrégiben megnyílt „SUGAR!”
Design Cukrászat formabontó és látványos édességeivel is.
Mihályi László mestercukrász különleges desszertjeit mutatja be 13 órától.
Mihályi László éveken át külföldön, majd a Sofitel vezető cukrászaként
dolgozott, most pedig saját váci „Desszertszalonjában” kínálja természetes
és kiváló minőségű alapanyagokból készülő, különleges, kreatív desszertjeit.
14-15 óra között Kopcsik Lajos olimpiai aranyérmes mestercukrász lesz
a Hoventa Fórum vendége, aki élő szóban és fotókon is bemutatja az egri
Kopcsik Marcipánia újdonságát, a „Barokk termet”, ahol minden tárgy,
díszítő elem cukorból készült.
A program zárásaként 15 órától a Videodelikát m-GEL Kft. tart bemutatót
a „0” kalóriás „ellenálló” lisztből készült süteményekről.
Október 17., péntek a diákok napja lesz a Hoventa Fórumon, ekkor rendezik
meg a szakiskolák díszterítési versenyét – a Reneszánsz Évhez kapcsolódóan
a reneszánsz jegyében.
Mindezek mellett a Hoventa Pódium (105/a stand) is érdekes előadásokkal,
bemutatókkal várja a látogatókat, például Czeizel Endre professzor „Evéssel
az érelmeszesedés ellen!” címmel tart előadást a Czevita liszt jótékony
hatásáról az érrendszeri megbetegedések megelőzésében.
A Hoventa Színfolton (106-os standok) pedig többek között gazdag szakkönyv-kínálattal
és különleges kézműves alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők.
Kiállítók bemutatóiból
- Euro Quality - Vákuum alatt főzés „élőben”. A cég olasz partnerei
segítségével a standon megépített látványkonyhán gyakorlatban is bemutatja
a sous vide technológiát. Az ételeket helyben meg is kóstolhatják az
érdeklődők. A non stop bemutató Fabrizio Sangiorgi olasz szakértő, betanító
séf vezetésével, ismert magyar séfek közreműködésével zajlik. (311/d
stand)
- A tavalyinál kétszer nagyobb METRO standon a technikai eszközökön,
gépeken túl most nagy hangsúlyt kap az alapanyagok bemutatása is; a
szakmai közönség megismerheti a cég „Friss áru koncepcióját” hal, hús
és zöldség-gyümölcs kategóriában. Emellett lesz látványkonyha, látványpizzéria,
halbontási bemutató, húscsomagolási bemutató, zöldségszobrászat, textiltisztítás,
sommelier-, barista- és bartender bemutató. A standon folyamatosan dolgoznak
a METRO Európa-díjas, illetve olimpiai- és világbajnok mesterszakácsai:
Kalla Kálmán, Nemeskövi Dénes és Urbán Tibor. (201/a stand)
- A Skill Trade standon másfél- kétórás időközönként indulnak interaktív
szakmai bemutatók az Unox gőzpároló rendszerek használatáról. (310/b
stand)
- A Gastrogroup Hungary idén is létrehozza Rational oktatókabinetjét
és Rational látványkonyhai bemutatóját. (313/b stand)
- Az Assur Kft. elsősorban a prémium minőségű MKN Hans Dampf gőzpároló
készülékeket kívánja megismertetni német és magyar szakácsok közreműködésével.
(313/a stand)
- Az Alois Dallmayr baristái naponta több alkalommal tartanak kávékészítési
bemutatót. Az érdeklődők személyesen konzultálhatnak a rendezvényen
végig jelen levő magyar barista bajnokkal, Molnár Attilával. (202/a
stand)
Vendedglátás online