Csabai Kolbászfesztivál
Ahogy Tokajról a jó bor, Makóról a hagyma, úgy Békéscsabáról a Csabai
kolbász jut sokaknak eszébe. Ezt a rendezvényt már sehol sem kell bemutatni az országban, s külföldön
is egyre népszerűbb e páratlan gasztronómiai rendezvénysorozat, melyre
minden évben több tízezren látogatnak el. Az alapgondolat az volt a Borvigadalom és Vásár szervezőinél, hogy az Alföldön, mely köztudottan nem a minőségi borok vidéke, népszerűsítsék ezen nedűket, s felhívják a figyelmet a bor és a gasztronómia kapcsolatának fontosságára, ugyanis jó bor nélkül egy igazi békési disznótor mára elképzelhetetlen. A Borvigadalom egy 2000 m2-es rendezvénysátorban kerül megrendezésre,
ahol a tavalyi évhez hasonlóan, idén is több mint 30 kiállító vonul
fel: kis- és nagyobb cégek mellett a családi pincészetek is képviseltetik
magukat a legjobb boraikkal. Többek között a kiállítók között lesznek:
Gere Tamás Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Vivamus Borház és Pincészet.
A hagyományoknak megfelelően idén is a kiállított borok között fehér,
vörös, rosé és tokaji kategóriában borversenyt rendeznek. A szervezők az idei évben is ígérik, hogy a látogatók Magyarország legjobb borait és legfinomabb kolbászait kóstolhatják meg! Időpont: október 24-26. Helyszin: Békéscsaba Információ: |