Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Csabai Kolbászfesztivál

Ahogy Tokajról a jó bor, Makóról a hagyma, úgy Békéscsabáról a Csabai kolbász jut sokaknak eszébe.
Az ehhez kapcsolódó Csabai Kolbászfesztivált immáron tizenkettedik alkalommal rendezik meg 2008. október 23-26. között.

Ezt a rendezvényt már sehol sem kell bemutatni az országban, s külföldön is egyre népszerűbb e páratlan gasztronómiai rendezvénysorozat, melyre minden évben több tízezren látogatnak el.
A fesztivál keretein belül immár hatodik alkalommal rendezik meg a nagysikerű Borvigadalom és Vásár nevű programot. Így a rendezvény látogatói nem csak megkóstolhatják a méltán híres csabai kolbászt, de megízlelhetik az ország szinte összes borvidékének különlegességeit is.

Az alapgondolat az volt a Borvigadalom és Vásár szervezőinél, hogy az Alföldön, mely köztudottan nem a minőségi borok vidéke, népszerűsítsék ezen nedűket, s felhívják a figyelmet a bor és a gasztronómia kapcsolatának fontosságára, ugyanis jó bor nélkül egy igazi békési disznótor mára elképzelhetetlen.

A Borvigadalom egy 2000 m2-es rendezvénysátorban kerül megrendezésre, ahol a tavalyi évhez hasonlóan, idén is több mint 30 kiállító vonul fel: kis- és nagyobb cégek mellett a családi pincészetek is képviseltetik magukat a legjobb boraikkal. Többek között a kiállítók között lesznek: Gere Tamás Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Vivamus Borház és Pincészet. A hagyományoknak megfelelően idén is a kiállított borok között fehér, vörös, rosé és tokaji kategóriában borversenyt rendeznek.
A jobbnál jobb borok mellett különleges sajtkülönlegességeket is kóstolhatnak a Rendezvényre látogatók.

A szervezők az idei évben is ígérik, hogy a látogatók Magyarország legjobb borait és legfinomabb kolbászait kóstolhatják meg!

Időpont: október 24-26.

Helyszin: Békéscsaba

Információ:
Csabai Rendezvényszervezés
Békéscsaba, Lázár utca 20. fsz.: 10.
Tel.: 30/9355-866, 30/9588-389
E-mail: info@kolbaszfesztival.eu
Internet: http://www.kolbaszfesztival.eu