Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Szegedi halászlé

Hozzávalók 10 fôre:

4 kg Fehértói ponty
1kg vöröshagyma
0,2 kg paradicsom
0,1 kg ôrölt paprika
0,05 kg só

A megtisztított pontyot kifilézzük, a halhúst 2 mm-es távolságokra a bôréig beirdaljuk, 5-6 dkg-os darabokra szeleteljük, enyhén sózzuk és a hutôbe tesszük. A halcsontból, fejekbôl vöröshagyma szeletekkel alaplevet fôzünk, zöldpaprika paradicsom és só hozzáadásával. Egy óra fôzés után az alaplevet átpasszírozzuk, visszahelyezzük a tuzhelyre, majd miután felforrt belerakjuk az elôkészített halszeleteket, meghintjük ôrölt erôspaprikával. 25 perc intenzív forralás után kész a finom halászlé.
Szegedfish.hu


Nyomtatás