Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Garnéla zöldtésztával

Hozzávalók:
60 dkg garnélarák;
40 dkg zöldtészta;
2 fej fokhagyma;
2 dl tej;
3 dl tejszín;
2 evõkanál dijoni mustár;
6 dkg parmezán;
1 csokor bazsalikom;
1 csomag ruccola;
1 dl olívaolaj;
1 dl fehérbor;
1 db citrom;
só;
bors;

Forrásban lévõ sós, olajos vízben fogkeményre fõzzük a tésztát.
A rákokat alaposan sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével, majd olajon pirosra sütjük. Felöntjük fehérborral, és hozzáadjuk a kifõtt tésztát.
A ruccola felét két gerezd fokhagymával, a bazsalikommal, a dijoni mustárral és kevés olívaolajjal összemixelünk.
Két gerezd fokhagymát apróra vágunk, kevés olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a tejszínt és a ruccolás szószt. Sózzuk, borsozzuk, majd a maradék ruccolát is hozzáadjuk, és alaposan kiforraljuk.
Tálaláskor a garnélás tésztát meglocsoljuk a mártással, meghintjük reszelt parmezánnal, és citromszeletekkel tálaljuk.

Tipp:

-Használjunk friss fûszernövényeket,mert ha ételeinket friss fûszerekkel ízesítjük, természetközelibb, friss ízeket kapunk, és illattal telik meg az étel.
-Konyhakerti fûszerek használatakor nem ajánlatos 2-3-félénél több fûszert
használni,mert egymás ízét nyomják el.
Ha túl sokáig pirítjuk a fokhagymát akkor keserû lesz. Ezért mindig csak rövid ideig hagyjuk a serpenyõben.
Halfûszerek,tengeri herkentyûkhöz: babér, bazsalikom, édeskömény, kakukkfû, kapor, majoranna, metélõhagyma, tárkony, turbolya, rozmaring..


Nyomtatás
Korábbi receptek: