Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Kanalazzunk!

Ez a leves annyira jól sikerült, hogy a kedves férjem repetát kért belőle, pedig ritkán szokott kétszer kérni a levesből. Ma két órakor, hazafelé menet azon gondolkodtam,milyen levest tudnék gyorsan összedobni, úgy hogy megússzam az unalmas zöldséghámozást és még finom is legyen. Hát ez lett belőle...

 

Fokhagymás sajtleves

Hozzávalók: 1 evőkanál liszt, 3 dkg vaj, 2 dl tej, 5 dl zöldségleves (leveskockából is lehet), 2- 3 gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt fehér bors, 15 dkg sajt (fele legyen füstölt sajt), 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, zöldpetrezselyem, pirított kenyérszeletek, zöldhagyma.

Elkészítés: A lisztet a vajon kevergetve világosra pirítjuk, beledobjuk megtisztított, összezúzott fokhagymát, felöntjük lassan (kevergetve) a tejjel és a levessel. Fűszerezzük egy kevés borssal és zöldpetrezselyemmel, hagyjuk fölforrni. Hozzáadjuk a reszelt sajtot (félreteszünk 3-4 evőkanálnyit) és a tejföllel elkevert tojássárgáját, majd újra fölforraljuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk és a félretett reszelt sajttal megszórjuk. A levest öblös tálkába szedjük, sajtos pirítóssal és zöldhagymával tálaljuk.