Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Gofri, te édes...

Vásároltam gofrisütőt, végre! Rögtön ki is kellett próbálni J. Régóta vágyom rá, hogy itthon készíthessek gofrit. Rengeteg gofrirecept létezik, végül az alábbi receptet választottam ki és elégedett is vagyok vele. Elég nagy adag lett belőle, felét holnap sütöm meg, állítólag hűtőben jól eláll egy napot. A töltelék saját kitaláció.



Epres - mascarponekrémes gofri

Hozzávalók a gofrihoz: 40 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 3 tojás, 12 dkg margarin, 1 cs vaníliás cukor, 12 dkg cukor, csipet só, 1/2 liter tej, egy narancs leve és héja
Elkészítés: A liszthez hozzákeverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a tejet és a narancs levét és héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét keményre verjük és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőbe.
Töltelék kb. 10-12 darab gofrihoz: 10 dkg mascarpone, 25 dkg eper, 2-3 kanál porcukor, 10 ml tejszín habbá verve. Az egészet összekeverjük és rátesszük a gofrikra. Nagyon finom!