Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Gyorsan valami édeset!

Már régóta ki akartam próbálni egy brownies receptet. Sok fajta van ebből is. Kíváncsi voltam milyen ez az amerikai süti, miért szeretik olyan sokan, azon kívül, hogy nagyon gyorsan össze lehet dobni. Aki szereti a nagyon csokis, egyszerű ízeket az ne hagyja ki. Utólag azt olvastam, hogy a brownies akkor finom, ha puha és lágy a tésztája, nem szabad kiszárítani. Sajnos csak miután elkészítettem utána tudtam meg, azt hiszem kb. öt perccel többet sütöttem. Legközelebb erre figyelek!

Brownies dióval

Hozzávalók: 18 dkg étcsokoládé (én 8 dkg tejcsokoládét és 10 dkg étcsokoládét tettem bele), 8 dkg vaj, 4 tojás, 2 teáskanál vaníliaaroma, 35 dkg cukor, 20 dkg rétesliszt, két nagy marék darabokra vágott dió, egy csipetnyi só.
Elkészítés: A csokoládét és a vajat kis lángon, gyakran kevergetve felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojásokat, a vaníliaaromát, a sót és a cukrot jól összekeverjük, kb. 5 percig. Óvatosan belekeverjük a csokis vajat, majd hozzáadjuk a lisztet is. Végül beleforgatjuk a diódarabkákat. Kivajazott, lisztezett sütőformába öntjük a masszát. 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe még kissé lágy. Miután kihűlt, csak akkor szeleteljük.