Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Ez a kosár ehető :-)

Snöcy almás kosárkája valamint Bodza krémsajtos tortácskái nyomán én is elkészítettem egy juhtúrós kosárka - változatot. Én nagyon kedvelem a zöldhagymás-juhtúrós kombinációkat, ezért esett erre a választás. Melegen nagyon finom, ha kihűlt érdemes megmelegíteni mikróban!

Juhtúrós kosárkák

Hozzávalók a kosárkákhoz: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek tejföl, 1 kk só. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk majd kivajazott muffin formákba helyezzük. (1 megjegyzés: nekem 11 darab lett belőle, de ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor lehet 12 is kijön, 2 megjegyzés: mindegyik kosárka aljára tettem egy kis darab sütőpapírt és bele néhány szem babot, hogy maradjanak a kosárkák szépek sütés közben). A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 15 percre a kosárkákat betesszük a sütőbe. Amíg sülnek a kosárkák elkészítjük a tölteléket.

Töltelék: 12 dkg juhtúró, 3 evőkanál tejföl, 12 dkg sajtkrém, 2 szál zöldhagyma felaprítva, 1 nagy marék aprított zöldpetrezselyem, 1 ek majonéz. Ezeket jól összekavarjuk, a kosárkákba töltjük, megszórjuk néhány szem napraforgó maggal és további 20 percet sütjük.