Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Ropogós gombócok!

Bodzánál találtam rá a sonkás-sajtos rizslabdákra. Nálunk gyakran van rizs, mert gyorsan elkészíthető, de sokszor marad belőle másnapra is. Maradék rizs felhasználására ideális ez a recept. Elkészítettem a vegetáriánus változatát sonka nélkül, és ahogy Bodza ajánlotta, bepaníroztam, mint a rántott húst. Nagyon, nagyon finom lett. Önmagában friss zöldséggel fogyasztható, de akár köretként is tálalható.


Sajtos rizsgolyók

Ahogy készítettem, és amit beletettem: egy adag zacskós rizs megfőzve, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojás, só, bors, egy csokor zöldpetrezselyem felaprítva, zsemlemorzsa. Ezeket jól összekeverjük, annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy jól formázható legyen. Kis diónyi golyókat formázunk belőlük, bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.
A panírozáshoz kell: tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj.
Nagyon gyorsan megpirul, nem szabad sokáig sütögetni!