Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Töltött csirkemell tormamártással

Hozzávalók: 10 dkg mozarrella villával összezúzva, 2 ek snidling apróra vágva, 1 ek dijoni magos mustár, 4 szelet bacon, fűszer, olaj.



Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtot a mustárral és snidlinggel jól összekeverjük. Bevágjuk a csirkemelleket jó mélyen és megtöltjük a sajtos töltelékkel. Betekerjük egyenként 2 szelet baconnal majd a húst kivülről tetszés szerint fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés olajat töltünk és a csirkemelleket előpirítjuk majd egy jénai tálban egymás mellé helyezve 25 perc alatt megsütjük.


 

Tormamártás

Hozzávalók:
2 dl tej, 2 dkg vaj, 1 ek liszt, 2 ek friss reszelt torma, 1 ek citromlé, pici só, egy - egy evőkanál aprított snidling és zöldpetrezselyem.

Elkészítés:
A tejből, lisztből és a vajból besamel mártást főzünk, majd elkeverjük benne a tormát és a zöldfűszereket, végül citromlével és sóval ízesítjük.