Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Tejfölös tészta a tenger gyümölcseivel

Hozzávalók:
1/2 csomag olasz tészta, 30 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei, 1 dl fehérbor (nekem csak vörösbor volt itthon, ezért az került bele) 2 dl tejföl, 1 fej hagyma, só, bors, zöldpetrezselyem és bazsalikom aprítva, olívaolaj, reszelt sajt a tetejére



Elkészítés: A tésztát megfőzzük. Közben az olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, ezután felöntjük a borral és kicsit pároljuk. Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, 1-2 percig együtt forraljuk, majd beleöntjük a tejfölt, fűszerezzük majd összeforraljuk. A leszűrt tésztát elkeverjük a mártással és a tányéron meghintjük még apróra vágott zöldfűszerekkel és reszelt sajttal.