Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Szendvics helyett Sonkás tekercs

Nálunk nagy kedvenc lett a tekercs.Volt már úgy, hogy csak sima sajtost készítettem, vagy sonkával, volt olyan amikor lilahagymával. De a végeredmény mindig nagyon jó lett és mindenki szerette. Ezért nálunk visszatérő ez a recept. A tésztája nagyon finom, másnap is még nagyon puha.


Sonkás tekercs
Hozzávalók: 1/2 kg liszt (+1-2 kanál), 3 dl tej, 5 dkg élesztő, 1/2 ek. cukor, só ízlés szerint, 1 tojás, 1/2 dl olaj. A tésztát összedolgozzuk és megkelesztjük, 2 részre osztjuk és kisodorjuk.
Töltelék: 1/2 margarin (12,5 dkg.), 3 gerezd fokhagyma összezúzva, apróra vágott gépsonka, reszelt sajt, esetleg lilahagyma. A margarint az összezúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kisodort tésztát, megszórjuk a sonkával és a reszelt sajttal utána mint a kalácsot feltekerjük. Trapéz alakúra szeleteljük. Tojással megkenjük, sajttal és valamilyen maggal (szezámmag, tökmag, köménymag) megszórjuk. Sütjük és megesszük.22-23 darab lesz belőle.