Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Karácsonyi visszatekintő a gyümölcsszelet

Megtetszett egy recept, de bevallom őszintén amikor készítettem, kicsit aggódtam, hogyan fog ez összeállni. Fantasztikus íze van, tele van minden földi jóval és minden nap megenném. Ha lenne még belőle...Karácsonykor készült és nem bántam meg, hogy bekerült a karácsonyi menübe! Nincs vele sok munka, gyorsan összedobható.A recept Latsiától származik és tőle kaptam a koktélcseresznyét is, amit postán küldött nekem :-) Igazán kedves volt hozzám, köszönöm ezúton is neki!

Karácsonyi gyümölcsszelet

Hozzávalók:
1. 20 dkg dió felezve,10 dkg mogyoró, 5 dkg hámozott mandula, 20 dkg mazsola, 10 dkg magozott datolya aprítva, 20 dkg aszalt sárgabarack aprítva,15 dkg koktélcseresznye
2. 10 dkg liszt, 2 tk mézesfűszerkeverék, 1/2 tk sütőpor, 18 dkg barna cukor
3. 3 tojás, 1 tk vanília aroma, porcukor a szóráshoz

Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Bélelj ki egy 1,5 literes sütőformát sütőpapírral. Keverd össze az első 7 hozzávalót kézzel egy nagy tálban. Keverd hozzá kanállal a második 4 hozzávalót. Verd fel a tojást a vaníliával és keverd össze a többivel úgy, hogy ne maradjon lisztes felület, teljesen nedves legyen mindenhol a keverék. Öntsd a sütőformába, kicsit nyomkodd le és 1,5-1,3/4 óra alatt süsd meg. Hagyd hűlni 15 percet a formában, majd borítsd egy rácsra és húzd le róla a papírt. Tálaláshoz szórd meg a porcukorral.Két hétig is eláll hideg helyen.