Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Jaj de jó a habos (mákos) sütemény!

Egyik kedvencem ez a süti, nekem nagyon bejön :-) Ennek a sütinek az az érdekessége, hogy liszt nélkül készül. Én a mákosat nagyon szeretem és ha még krém is van rajta, az már mennyei!

 


Mákos kocka

Hozzávalók:5 tojás, 20 dkg cukor, 25 dkg őrölt mák, 1 kk. sütőpor.

A sárgákat habosra keverem a cukorral, a fehérjét kemény habbá felverem, és a mákkal felváltva a sárgájához keverem. A végén hozzáadom a sütőport. A kb. 20x33 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, 175 C-on kb. 30 percig sütöm. A krémhez: 2 cs. vaníliapuding, 1/2 l tej, 8 ek. kristálycukor, 2 tojás sárgája, 10 dkg vaj, 1 cs. vaníliás cukor, 2, 5 dl. tejszín, bogyós gyümölcs a diszítéshez.
A vaníliapudingot a 1/2 l tejjel és a kristálycukorral elkészítjük, belekeverjük a tojássárgákat, ha kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás cukorral kikevert vajat. Utána felverjük a tejszínt és ha a tészta kihűlt megkenjük a krémmel, rátesszük a tejszínhabot és gyümölccsel diszítjük. (kockákra szoktam felvágni, minden kocka közepére teszek 1 szem gyümölcsöt).