Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Pulykatorta baconnal

Torta, de ezúttal hússal!

Ez a recept két hónapja készült el először. Azóta már háromszor is ettünk ilyent. Könnyen elkészíthető, mutatós étel. Előző nap összeállítható, vendégvárásra kiválóan alkalmas. Nagyon ízletes és finom.


Pulykatorta baconnal

500-750 gr pulykamell (v. csirkemell)
250 gr baconszalonna szeletelve
25-30 dkg reszelt sajt
2-3 db tojás
liszt, bors, só

A pulykamellet szeletekre vágjuk, besózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Egy kerek tűzálló tálat kirakunk a szeletelt szalonnával, körbe-körbe. Elkezdjük rá rétegezni a pulykát a következőképpen: panírozzunk minden szeletet liszt, tojás, reszelt sajt sorrendben. Addig folytatjuk, míg a hús el nem fogy. A tetejére ráhajtjuk a kilógó szalonnákat, ha maradt azt is simítsuk rá. Lefedve kezdjük el sütni, majd pirosra sütjük levéve a fedőt. Szépen megpirul körbe, alul, felül a szalonna. Ha kész kicsit hűtjük, majd kiborítjuk egy nagy lapos tányérra. Tortaként lehet szeletelni. Hidegtálként is fogyasztható.