Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Eredeti Orange torta!

Ennek a tortának az elkészítése nagyon könnyű. Egyszerű, gyors, sütés nélküli torta, szívből ajánlom kipróbálásra. Nem túl édes, lágy, selymes és kellemes ízhatású.

 


Fordított narancstorta

Hozzávalók: 4 narancs, 1 csomag babapiskóta (20-25 dkg.), 6 tojás sárgája, 9 kanál cukor , negyed liter forró tej , 2 vaníliacukor, 1 cs. zselatin, 4 deci tejszín.

Kevés narancshéjat lereszelünk. A narancsot megpucoljuk, felszeleteljük (karikákra szeljük) és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliacukrot és kis reszelt narancshéjat teszünk bele, majd gőz fölött főzzük, amíg puding vastagságú lesz. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt, felolvasztjuk a zselatint (1/2 meleg vízben) és összekeverjük a tojássárgájával. A narancsokat leszűrjük, kirakunk vele egy tortafomát (vagy akár egy kerek edényt). Teszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslébe mártogatott babapiskótát.Majd utána újból egy réteg krém majd piskóta és végül krém.Egy éjszakára hűtőben tesszük, majd tálcára fordítjuk.