Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Cookies!!!-az én kedvencem

Régebben nem szerettem, de újabban nagyon megszerettem a cookies jellegű kekszeket, főként amelyikben csoki és zabpehely van. Jó tulajdonsága a sütinek, hogy sokáig eltartható, de csak akkor ha eldugjuk :-)). Nagyon gyorsan elkészíthető és általában kisgyerekek kedvence lesz. Nem igényel különösebb sütési tapasztalatot.

Zabpelyhes keksz

Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 6 dkg barna cukor, 6 dkg cukor, 1 tojás, 15 dkg zabpehely, 10 dkg finomliszt, 1 kávéskanál őrölt fahéj (de én mindig többet teszek), gyömbér, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 10 dkg étcsokoládé, apróra vágva.

Előmelegítem a sütőt 175 fokra és kibélelek egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és izesítésnek egy kis fahéj, gyömbér is. A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom, jól összekeverem. A vajat habosra keverem a kétféle cukorral, majd hozzádolgozom a tojást. Ezután a kétféle keveréket egy fakanállal jól összedolgozom. A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire, ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem a többi tallért is. A zabpelyhes tallérokat 15 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek. 30 - 35 tallér lesz belőle.