Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

A mexikói "kenyér"

Már több hónapja szemezek a tortilla recepttel. Végre rászántam magam és nem bántam meg. Gyors, egyszerű és igazán változatossá tehető étel. Minden hozzávalót a töltelékhez felaprítunk, felszeletelünk és előkészítünk, a húst megsütjük és készülhetnek is a palacsinták!
Látszik, hogy előszőr készítettem ilyent...:-), de legközelebb ügyesebb leszek, remélem.


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 ek olaj, 1 tk só, 1/2 cs sütőpor, víz.

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat. Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük. 12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk. Egy vastag aljú serpenyőben zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Melegen tartjuk. Tetszés szerint megtöltjük: csirkemell csíkok (vagy akármilyen húsféle), sok zöldségféle, sajt, öntet, kukorica, gomba, bármi. Jó étvágyat! (amikor kihűlt én mikróhullámú-sütőben felmelegítettem és megtöltöttem, úgy is nagyon jó volt)