Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Gyümölcsös tiramisu Ottis módra

A tiramisu egyike azon desszerteknek, amelyeknek a leírása tovább tart, mint az elkészítése. Nagyon sok változata létezik. Ez most egy házi kreálmány, nem tartalmaz nyers tojást (óvakodunk tőle). Ezért a tojást puding helyettesíti. A gyümölcsös tiramisuknak is igen széles a skálája. Mivel a fagyasztónkban sok málna csücsül, ezért esett erre a választás. A málnáról tudni kell, hogy nagyon hálás gyümölcs, lefagyasztás/kiolvadás után is képes megtartani eredeti formáját. Ha valaki gyors és igazán finom desszertre vágyik, akkor én a tiramisut ajánlom!


Málnás tiramisu

Hozzávalók:
30-40 dkg fagyaszott málna, 1 doboz (25 dkg) mascarpone sajt, cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag babapiskóta, 2,5 dl tejszín, tej.

A málnát tegyük egy tálba, várjuk meg amíg kiolvad. A málna 1/3 -át összeturmixoljuk és 1 dl langyos tejjel hígítjuk, majd ízesítjük egy tasak vaníliás cukorral (ha nem lesz elég, utólag még tölthetünk hozzá tejet). Elkészítjük a vaníliás pudingot a szokásos módon, öt-hat kanál cukorral (tetszés szerint) és egy tasak vaníliás cukorral. Kihűtjük, majd hozzákeverjük az előzetesen elkavart mascarpone sajtot. A tejszínt felverjük és félretesszük. A babapiskótákat mártogassuk bele a málnás tejes szószba, tegyük egy üvegtál aljára, majd egy réteg pudingos sajtkrémmel fedjük be. Utána szórjuk meg sűrűn málnával majd újra piskóta és egy réteg krém. Végül rátesszük a tejszínhabot, cukrozatlan kakaóval vastagon megszórjuk és a maradék málnával díszítjük. Tegyük hűtőbe legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon. Mindenki habzsolni fogja!