Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Forrón az igazi!

Meleg vacsorának, reggelinek vagy akár előételnek is ideális. Tálalhatjuk zöldsalátával, illik hozzá a zöldhagyma vagy akár egy pohár finom vörösbor.

 


Sajttorta (sós)

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1/2 tk só, 5 ek víz. Összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe.

Töltelék: 20 dkg sajt (lehet fele ebből füstölt is akár), 2 dl tejföl, 3 tojás, 1 ek. mustár, ízlés szerint só, bors, zöldpetrezselyem.

A tojást habosra keverjük a fűszerekkel és a tejföllel, a sajtot lereszeljük, beleforgatjuk a tojásos masszába. Kivajazunk-lisztezünk egy kerek jénai formát, belesimítjuk a tésztát úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen. Ráöntjük a sajtos tölteléket és előmelegített sütőben, kb. 200 fokon, 40-45 perc alatt pirosra sütjük. Akkor van kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra, már nem ragad a massza. Tortaszerűen felvágjuk, salátával kínáljuk. Vörös borral nagyon extra! A húsimádóknak, a tészta tetejére lehet baconszeleteket is helyezni és utána rátenni a tojásos - sajtos keveréket.