Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Stahl Judit nyomán

A cookie jellegű sütik divatosak lettek manapság. Óriási előnyük az, hogy gyorsan elkészülnek, sokáig elállnak és ráadásul finomak is. Rengeteg féle cookie recept létezik. Összetételüket tekintve, többségük csokoládés, ellenben sokféle változatban elkészítetők.


Csokis tallér

Hozzávalók: 15 deka liszt, fél kk szódabikarbóna, fél kk fahéj, púpos evőkanál kakaópor, csipet só, 1 tábla apróra vágott csoki (én tejcsokival készítettem), 10 deka vaj/margarin, 13 deka barna cukor (de lehet sima cukor is), 1 tojás.

200 fokra előmelegítjük a sütőt, egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk. Kimérjük a száraz összetevőket egy tálba A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, hozzákavarjuk a tojást, és ezt a masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Diónyi golyókat formázunk, tepsibe helyezzük, kicsit ellapítjuk. Pici szünetet hagyunk köztük. 200 fokon 10 -12 percig sütjük. Aki omlósabban szereti 10 percig süsse, aki ropogósan szereti 12 percig süsse. Amikor kivesszük, nagyon lágynak tűnhet, de nem baj, mert ahogy kihűl, megszilárdul!