Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Kókuszos élvezet

A Rafaello jellegű süteményeknek is több féle változata ismert. Nekem ez a kedvencem közülük. Viszonylag könnyen elkészíthető és nem csalódik senki benne. Érdemes elkészíteni, mert mindenki habzsolni fogja.


Habos Rafaello krémes

Hozzávalók:

A tésztához: 7 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 2 evőkanál liszt, 15 dkg kókuszreszelék.

A rakományhoz: 7 tojás sárgája, 3 csomag vaníliás pudingpor, 12 evőkanál cukor, 1 liter tej, 15 dkg margarin, 2,5 dl tejszín, kókuszreszelék a tetejére.

A tojásfehérjét felverjük keményre, folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot, majd a végén finoman hozzákeverjük a 2 evőkanál liszttel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon világosra sütjük. (20x30 méretű tepsibe). Vigyázat hamar megsül, nem kell túlsütni, mert száraz lesz.

Krém: A tojás sárgákat a vaníliás pudingporral, a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt belekeverjük a margarint. Rákenjük a krémet a kihűlt tésztára. Ezután a tejszínt felverjük és rákenjük a sárga krémre. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.