Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Egy finom muffin mindig jól jön!

Úgy vagyok a muffinokkal, hogy egyre ritkábban találok fogamra való receptet. Ez a muffin-recept viszont fantasztikusan finom: puha, szaftos, kihűlés után nem szárad ki és másnapra is finom marad (feltéve ha marad belőle). A kész muffinokat díszruhába öltöztettem (tejszínhab cukorgyönggyel fűszerezve), de ez már csak ráadás. Enélkül is ez muffin dobogós helyen áll.

Fehércsokis - málnás muffin

Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, 2 joghurtos pohár liszt, 1 joghurtos pohár cukor (aki édesebben szereti, tehet többet is), 0,5 joghurtos pohár olaj, 3 db tojás, fél csomag sütőpor, 1 csipet szódabikarbóna, 10 dkg fehércsokoládé apróra vágva, 15 dkg málna.

Egy tálban összekeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a csokit. Egy másik tálban összekeverem a tojásokat, a joghurtot és az olajat. Ehhez hozzáadom a szárazanyagokat majd legvégül belevegyítem a málnát. A muffinsütő mélyedéseibe töltöm a masszát és 200 fokon 18 -20 percig sütöm.16 darab lesz belőle.