Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Tésztaköltemény

A tésztakedvelőknek ajánlom az alábbi receptet. A jól elkészített cannelloni titka az, hogy annyi besamelt kell készíteni hozzá, hogy jól el lepje. Egy igazán finom és könnyű ebéd!

 


Csirkehúsos cannelloni

Hozzávalók: 15 dkg kukorica (konzerv), 15 dkg sárgarépa, 15 dkg csirkemell, 15 dkg juhtúró (vagy ricotta), 1 fej hagyma, 10 dkg reszelt sajt, egy kis vaj, 2 kanál liszt, 2,5 dl tejföl, só,bors, kakukkfű, 0,5 dl száraz fehérbor, 300 ml zöldségerőleves, 10 db cannelloni (készen kapható).

A csirkemellet apróra felkockázzuk. Kevés olajon a húst és a sárgarépát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és a borral felöntjük. Rövid ideig főzzük, hozzákeverjük a kukoricát és a túrót. A cannellonikat a masszával megtöltjük. A hagymát vajon megpároljuk, beletesszük a lisztet, tejfölt, 300 ml erőlevessel hígítjuk (amit én kockából szoktam csinálni), sózzuk, borsozzuk, állandó keverés mellett felforraljuk majd bele tesszük a reszelt sajt felét. A cannellonikat tűzálló tálba helyezzük és a mártást ráöntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon alufólia alatt 40 percig sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát és megszórjuk a maradék reszelt sajttal a tetejét.