vissza
 
 

Duplán túrós torta

Elkészítése:
A margarint habosítsuk ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojást, citromhéjat a szódabikarbónát és felváltva fokozatosan a lisztet, tejet és túrót.
Ha összeállt a tésztánk, akkor a végén óvatosan keverjük bele a ribiszkét.
Sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük a tésztát.
Először 5 percig 190 °C-on sütjük, majd további 15-20 percig 150 °C-on.
Ha megsült, akkor félre tesszük és megvárjuk, hogy kihűljön.

A krém:
A túrót a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília rúd belsejét és a citromhéjat.
A tejszínt kemény habbá verjük és fokozatosan a túróhoz keverjük.
Zselatint olvaszthatunk és keverhetünk hozzá, ha lágynak érezzük a krémet.

A kihűlt tortakarikát visszahelyezzük a tortasütőformába és a túrókrémet belesimítjuk.
A torta tetejét ribiszkével díszíthetjük.

 

Málnás - ribiszkés tiramisu

Elkészítése:
A tojásokat a kristálycukorral kihabosítjuk és vízgőz felett forrás pontig folyamatosan kevergetjük, majd levesszük a tűzről és kihűlésig tovább keverjük.
A 3 dl tejet a porcukorral és a málnával összeturmixoljuk és ebbe mártogatjuk bele a babapiskótáinkat, amelyekkel kirakjuk a tepsinket.
Ha kiraktuk a babapiskótákkal a tepsi alját, akkor málnával megszórjuk.
Erre jön majd a krém. A tojás ezalatt teljesen kihűlt és most verjük fel a tejszínt kemény habbá.
A zselatint oldjuk fel 1 dl forró vízben.
A mascarpone sajtot a tejszínhabot és a tojáshabot lazán összekeverjük, majd egyenletesen hozzácsurgatjuk a zselatint és azt is jól elkeverjük benne.
Ha kész a krém, akkor felét simítsuk el a tepsiben.

Erre jön még egy sor málnás tejben megáztatott babapiskóta és málna.

Majd a maradék krémet is szétterítjük a tetején.

Villával behullámozhatjuk a tetejét.
Ezután hűtőszekrénybe tesszük.

Málna és ribiszke szemekkel díszítjük.

 

Tejszínes - gyümölcstorta

Ha a tortakarikánk kihűlt kettévágjuk és a belső oldalait vékonyan megkenjük áfonya dzsemmel.
Az alsó tortakarika köré visszahelyezzük a tortakarikánkat és a tejszín 3/4 részét belesímítjuk.
Áfonya dzsemet teszünk rá, majd a gyümölcsöket belenyomkodjuk. Ha fagyasztott gyümölcsöket használunk, akkor érdemes a gyümölcsökre kevés étkezési keményítőt vagy vaníliás pudingot szórni, hogy a nedvességet kicsit megkösse. A maradék tejszínnel befedjük és ráhelyezzük a felső tortakarikát.
A torta külsejét a 2 dl felvert tejszínhabbal körbekenjük.
Kb. egy órára a mélyhűtőbe tesszük majd a felolvasztott csokoládéval leöntjük.
Gyümölcsökkel díszíthetjük.

 

Gyors epres torta

A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és alaposan összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a szódabikarbóna és a citromhéjat. Ezután a tejszínt keverjük bele, majd a lisztet és a tejfölt felváltva.
Egy 24 cm átmérõjû kapcsos tortaformába öntjük a tésztát és a tetején egyenletesen elosztva elhelyezzük a negyedbe vágott eperszemeket.
5 percig 190 C fokon sütjük, majd további 30-40 percig közepes lángon. (150 C)
Ha beleszúrunk egy hurkapálcikával és nem ragad rá, akkor jó.
Ha kész, akkor vegyük ki a sütõbõl és hagyjuk kihûlni.
Porcukrozva, tejszínhabbal és eperrel díszítve tálalhatjuk.

 

Epres sajt tortácskák

Elkészítése:
A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és jól összedolgozzuk vele.
Ezután belekeverjük a sütõporral elkevert lisztet, majd fél deci tejet.
A tésztából egyenlõ halmokat rakunk a muffin papírral kibélelt muffin sütõ formába.
Ezt 180 C fokos sütõben kb. 5 percig sütjük, majd a krémet is ráöntjük a tortácskákra.
A krém hozzávalóit alaposan összekeverjük és kész.
A krémmel együtt még 5-10 percig sütjük.
Ha már szépen feljött és arany színû, akkor kész.Ha kihûlt, akkor megtisztított, fél-fél eperszemmel díszítjük.

 

Rigójancsi

A piskótának elkészítjük a tepsit. Kizsírozzuk - lisztezzük vagy sütõpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukor 3 részével, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal babosra keverjük.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütõporral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukor 1 részét és még pár percig verjük.
A tojásfehérje habot lazán elkezdjük hozzákeverni a tojássárgájához és közben a lisztet is szitáljuk hozzá.
Simára keverjük, úgy hogy közben ne essen nagyon össze a hab.
A kész tésztát a tepsiben egyenletesen szétterítjük, majd elõmelegített sütõben 150 C°-on kb. 15-20 percig sütjük.

 

Valentin-napi szívtorta

Ha kihûlt vágjuk ketté és töltsük meg ízlés szerinti ízesítésû krémmel.
A pudingot készítsük el a szokásos módon, majd ha kihûlt töltsük meg vele a tortát. Tetszés szerint lazíthatjuk kihabosított vajjal vagy tejszínnel is. Ezzel megtöltjük a tortát. Tegyük a tortát hûvös helyre, hogy megdermedjen, majd kívülrõl is kenjük be krémmel.

A marcipánunkat nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra és ezzel vonjuk be a tortát. A maradék marcipánt szinezzük be és szaggassunk belõle szív formákat és vízzel ragasszuk a tortára.

 

Feketeerdõ torta

A tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 3/4 részével. Hozzáadjuk a vizet. A kakaóport és a sütõport elkeverjük a liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor a fehérje már majdnem kész, hozzáadjuk a cukor 1/4 részét és így habosítjuk tovább, amíg kemény habot kapunk. A tojásfehérje habot lazán összekeverjük a tojássárgájával. A lisztet eközben folyamatosan adjuk hozzá. Tortaformába öntjük és kisütjük.

 

Oroszkrém torta

A kisült tortakarikát 3 részre vágjuk.
A vaníliás pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük és kihûtjük.
A tejszínhabot kemény habbá verjük és kevés porcukorral ízesítjük és kevés olvasztott zselét csurgatunk bele hogy megõrizze állagát.
A kihûlt pudingot simára keverjük és belekeverjük egy narancs reszelt héját, levét és a mazsolát. Tripl-Sec aromával ízlés szerint ízesítjük. A tejszínhab 3 részét lazán hozzákeverjük. Ezzel a krémmel betöltjük a tortát és kívülrõl is bekenjük vele. A maradék tejszínnel díszítjük a tortát. Oldalát apróra vágott pisztáciával panírozzuk be. A tortát naranccsal és csokoládéval díszíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!

 

Gyümölcssaláta réteskosár

A réteslapokat felvágjuk 15x15 cm-es kockákra. 3-4 lapot olajjal enyhén megkenünk és egymásra helyezünk elforgatva. Ezt muffinsütõ formába helyezzük úgy, hogy kosár formát kapjunk.
Forró sütõben pár perc alatt kisütjük.
A gyümölcssalátához:
barack konzerv vagy befõtt,
ananász konzerv,
narancs,
és ízlés szerint bármi más is lehet.
Méz,
müzli,
1 doboz natúr joghurt,
dió

A joghurtot elkeverjük ízlés szerint mézzel ezt ráöntjük az apró kockákra vágott gyümölcsökre és müzlivel megszórjuk. A réteskosárkákba töltjük és durvára vágott dióval díszíthetjük.

 

 

Mákos - meggyes kocka

Elkészítése:
1.a cukrot a tojással habosra keverjük
2.hozzáadjuk a tejet
3.a sütõport belekeverjük a lisztbe
4.belekeverjük a lisztet és a mákot a masszába
5.a citromhéj reszeléket is hozzáadjuk.
6.Jól elkeverjük
7.kizsírozunk-lisztezünk egy 37x22 cm-es mély tepsit
8.beleöntjük a tésztát
9.a meggyet lecsepegtetjük a levétõl, majd kevés lisztben meghempergetjük, hogy a tésztát ne áztassa el
10.a tészta tetején egyenletesen elosztjuk a meggyszemeket
11.elõmelegített sütõben kb. 30 perc alatt megsütjük 150 C-fokon.


Csoki hab

A csokoládét kis darabokra törjük és egy edényben meleg vízfürdõben felolvasztjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a két kanál kristálycukorral.
A felolvadt csokoládét folyamatos kevergetés közben belecsurgatjuk a tojásfehérjébe majd a vaníliás cukorral ízesített felvert tejszínhabot is lazán hozzákeverjük.
A kész habot egy óra alatt mélyhûtõben lehítjük.
Kis desszertes tányérokra gombócokat formálunk belõle és a maradék olvadt csokival meglocsolhatjuk.
Málnaszemekkel és ribiszkével is díszíthetjük.

   

Déli gyümölcssaláta


Rizskehely

   

Madártej torta