Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Tárkonyos pulykaragu leves

Elkészítési idõ: 60 perc
1 adag: 450 kcal

Hozzávalók:
40 dkg pulykamell filé
1 vöröshagyma
1 dl olaj
1 csokor petrezselyem zöldje
1 kis csokor tárkonylevél
1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
10 dkg gomba
6 dkg liszt
2 dl tejszín
1 evõkanál tárkonyecet
pár csepp citromlé

õrölt bors

A pulykahúst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel meg a tárkonylevéllel, majd kevés csontlével felengedjük.
Közben megtisztítjuk, és kockákra vágjuk a zöldséget, a zellert és a gombát, azután a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd felengedjük a maradék csontlével.
A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sûrítjük a levest. Hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk. Tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, forrón tálaljuk.