Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Betyárkrumpli

Hozzávalók:
20-30 dkg füstölt szalonna
50 dkg füstölt kolbász
50 dkg füstölt oldalas vagy füstölt sonka
50 dkg vöröshagyma
1-2 kg burgonya

bors
ételízesítõ

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és bevagdaljuk, kakastaréjt készítve belõle. Az így elkészített darabokat a tepsi aljára rendezzük. Befedjük a már megtisztított vöröshagymákból szeletelt karikákkal, majd erre helyezzük a meghámozott és felkarikázott nyers burgonya harmadát. A burgonyasort ízlés szerint fûszerezzük, ezután a kolbászkarikákkal befedjük. Fölé hagymakarikákat sorakoztatunk, majd ismét a burgonyakarikák következnek. Fûszerezünk, ezután a feldarabolt füstölt oldalas vagy a vékony szeletekre vágott füstölt sonka következik, majd a hagymakarikák, és végül a burgonya, amit természetesen megfûszerezünk. Az így elõkészített ételt beborítjuk alufóliával, és közepes hõmérsékletû sütõben kb. 1-1,5 óráig sütjük. A végén levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg a tetején lévõ burgonya egy kis színt kap. Ha megpirult, akkor tálalhatjuk.