Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Csicsókaleves pirított kolbásszal

Hozzávalók:
50 dkg csicsóka
2 vöröshagyma
20 dkg fûszeres kolbász
fél dl étolaj
1 csokor petrezselyem zöldje

A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk, A csicsókát meghámozzuk, ugyancsak kockákra vágjuk s a hagymás zsiradékon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét, felengedjük vízzel, sóval ízesítjük, s a levest kb. 10 percig fõzzük, ameddig a csicsóka megpuhul.
Közben a kolbászt karikákra vágjuk, és egy serpenyõben megpirítjuk, hogy jól kiadja a zsírját.
Az elkészült csicsókalevest a piros, fûszeres zsírral ízesítjük, tarkítjuk, s a kisült kolbászkarikákkal kínáljuk.