Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Illatos kacsamell

Hozzávalók:
80 dkg kacsamell
20 dkg májpástétom
2 vöröshagyma
2 dkg vaj
1 csokor petrezselyem zöldje
reszelt szerecsendió
õrölt kömény
pirospaprika
1 pohárka brandy
õrölt bors

Vajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Ha langyosra hûlt, keverjük hozzá a májpástétomot meg a finomra vágott petrezselyem zöldjét, majd ízesítsük a fûszerekkel. Éles késsel készítsünk zsebet a kacsamellekbe, töltsük bele a tölteléket, és zárjuk össze fogvájóval. Pirítsuk meg zsiradék nélkül a húst (elõször a bõrös felét), szedjünk ki valamennyit a kisült zsírból, öntsünk alá helyette brandyt. Sózzuk, borsozzuk, pároljuk 25 percig.
Köretnek készítsünk serpenyõs krumplit: 80 dkg apró burgonyát vágjunk hosszúkásra, pirítsuk meg kevés olajban, 1 gerezd fokhagymát hozzáadva. Ízesítsük sóval, borssal, és fedõ alatt pároljuk 15 percig, majd apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk.