Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Kozáksapka

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
30 dkg porcukor
6 evõkanál langyos víz
18 dkg liszt
2 kanál kakaó
fél csomag sütõpor
A krémhez:
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék
A tetejére:
3 dkg kakaó
10 dkg cukor
3 evõkanál víz
10 dkg vaj

A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütõport, majd a keményre habbá vert tojásfehérjét. Ebbõl a masszából tésztát sütünk. Ha kihûlt, nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a kerek kucsmaformákat. Középen vízszintesen kettévágjuk, és rendesen megkenjük a krémmel.
A tejben sûrûre fõzzük a vaníliás pudingot. Ha kihûlt, a vajat és a porcukrot hozzátesszük, és jól összekeverjük. A sütemény oldalát is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. A kakaóból, cukorból és vízbõl lassan felfõzve csokimázat készítünk. Ha besûrûsödött, belekeverjük a vajat. Minden darab tetejére csokoládémázat csorgatunk, így nyeri el végsõ formáját.