Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Sonkás almasaláta ropogós mandulával

Hozzávalók:
8 vékony szelet házi parasztsonka
60 dkg alma
1 citrom
1 evõkanál balzsamecet
1 dl olívaolaj
5 dkg szeletelt mandula

A mandulát tepsibe szórjuk, a sütõben rózsaszínûre pirítjuk. A sonka felét tálcára fektetjük, és a radiátor vagy a kályha tetején egy napig szárítjuk, közben egyszer megforgatjuk.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, s vékony csíkokra, julienne-re szeleteljük.
Az olajat összekeverjük a balzsamecettel, a citrom levével, a csíkokra vágott maradék sonkával, a pirított mandulával meg az almacsíkokkal. Sózni, cukrozni nem szükséges, hiszen a füstölt sonka eléggé sós, a pirított mandula pedig tökéletes ízharmóniát alkot az édeskés almával. Az almasalátát a szárított sonkachipsszel díszítjük.